Att köpa färdiga matkassar från nätet eller varianter där man som kund får klicka ihop sin egen matkasse online och beställa hem blir större och större. Men som kund kan det vara svårt att hitta rätt kasse och företag för dig. Här ges tips på vilka som kan vara något för dig.

Det har blivit allt mer poppis att beställa en matkasse till dörren istället för att bege sig ut till fullsmockade affärer och köer. Och matkasseföretagen blir allt fler.

Skillnad i priser stor

Men skillnaden på matkassar skiljer sig stort. I en artikel från Expressen skriver man om dessa skillnader i pris och enligt dem är det Willys som har den billigaste matkassen just nu. Men detta ändras kontinuerligt och kan skilja sig från region till region. Mathem kostar ungefär 30 procent mer än Willys matkasse i denna undersökning. Men, innehållet kan också skilja sig åt och det gäller att prova sig fram för att hitta den matkasse som passar just dig. Linas Matkasse är ett annat stort matkasseföretag som det beställs mycket ifrån, och de har planer på att expandera ännu mer. I Di kan man läsa om att matkassen snart kan komma att figurera och dra in pengar i Norge, detta genom att Linas matkasse vill köpa upp två norska matkasseföretag.

Hälsomatkassar poppis

Något som utvecklats allt mer i och med matkassetrenden är fokus på matkassar med mer hälsoinriktat innehåll. Nu handlar det inte bara längre om att det ska vara billigt och gå smidigt, utan vi blir allt mer medvetna om vad vi stoppar i oss. Såhär skriver GP i en artikel:

”Ett par tydliga trender är vegetariska kassar och kassar med någon form av hälsoperspektiv.”