Nu kör vi!Nio tomma matlådor

  1. Sätt ugnen på 200 grader, och plocka fram alla ingredienser.
  2. Skala och klyfta sötpotatisen. Lägg den i en ugnsform klädd med bakplåtspapper, häll över 3-4 matskedar vatten, salta och strö gärna på lite kanel också. Rör om och ställ in i ugnen, ställ en timer på 25 minuter och kolla sedan att de största bitarna blivit mjuka.
  3. Koka upp vatten i två kastruller. Koka bönpastan i den ena, och quinoan i den andra. Följ anvisningarna på paketen, men dra av två minuters koktid.
  4. Nu är kolhydratskällorna klara. Lägg upp i tolv matlådor. Skölj ur kastrullerna som du använde för att koka quinoa och pasta.
  5. Stek sojafärsen med olivolja och riven vitlök. Tillsätt en buljontärning, de krossade tomaterna och örtkryddor efter smak. Tillsätt vatten om det blir för torrt.
  6. Dela zucchinierna på längden, gröp ur innanmätet med sked och blanda ned det i färssåsen. Lägg zucchinierna i formen du använde för att tillaga sötpotatisen, fyll dem med färssåsen och grädda i ugnen på 200 graders värme i 25-35 minuter.
  7. Skölj ur stekpannan, pressa ur så mycket vätska som möjligt ur tofun och skär den i kuber. Skölj av broccolin och dela den i buketter. Stek tofun i olivolja tillsammans med salt, peppar, chili och paprikapulver tills kuberna har fått en fin färg. Lägg ned broccolin i stekpannan och rör om. Blanda en dressing av sesamolja, balsamvinäger, soja, sweet chili-sås och limesaft och häll ner i stekpannan. Rör om och låt puttra någon minut. Lägg sedan ner blandningen i lådorna med bönpasta.
  8. Nu borde zucchinin vara klar. Lägg i matlådorna med sötpotatis, tillsammans med eventuell överbliven färssås.
  9. Om du använder torkade linser: skölj dem och koka upp med dubbla mängden vatten. Låt koka ungefär 15 minuter. Hacka paprikan. När linserna mjuknat, eller om du använder färdigkokta, blanda med kokosmjölk, currypasta, kidneybönor, gröna ärtor, buljongtärning och hackad paprika i en kastrull. Koka upp och låt koka i ungefär 5 minuter. Smaka av och lägg ned i lådorna med quinoa.